Duyuru : afet nedir? ne kadar biliyoruz?
24 Kasım 2016 Perşembe

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Bayburt AFAD İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen " Afet Nedir? Ne Kadar Biliyoruz?" adlı konferansın açılış konuşmasını Yrd.Doç.Dr.Esmeray Alacadağ’lı yaptıktan sonra , konferansta konuşmacılardan Fatih Kılıç (Jeofizik Mühendisi), Bayburt AFAD İl Müdürlüğünce yürütülen Türkiye’nin “Afet Tehlike ve Risklerinin Belirlenmesi Projesi” kapsamında sonuçlandırılan çalışmalar doğrultusunda, Bayburt’un afet tehlike ve risklerinin neler olduğu, hangi bölgelerde hangi afetlerin yoğun olduğu hakkında bilgiler vermiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Bayburt’un afete nasıl hazırlandığına ilişkin olarak AFAD uzmanı (Sosyal Çalışmacı) Serap Bağcı bilgi vermiştir. TAMP’ta belirtilen Hizmet Gruplarının neler olduğu ve nasıl çalıştığı anlatılmıştır. Arama – Kurtarma Teknisyeni Bilal Avan afetlerde ve her türlü arama kurtarma gerektiren durumlarda neler yapıldığı, nasıl müdahale edildiğine ilişkin bilgiler paylaşmıştır. Ayrıca Üniversitemiz öğrenci kulüpleri kapsamında Arama- Kurtarma Öğrenci Kulubünün kurulması ve desteklenmesine ilişkin görüşlerini belirtmişlerdir. Konferans’ı düzenleyen Fakültemiz Kamu Yönetimi Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayriye Şengün kapanış konuşması yapmış, “Afet Unutulduğu An Gelir” vurgusuyla konferans tamamlanmıştır.

Tekil Ziyaret : 171
Toplam Ziyaret : 556